Barcelona – världens bästa storstad

Las Ramblas kvällstid sprudlar av liv.
Las Ramblas kvällstid sprudlar av liv.

Det är ingen slump att Barcelona snabbt blivit många svenskars absoluta favoritresmål. I många år låg staden i skuggan av mer klassiska turistorter med fokus på sol och bad, men nu är Barcelona hetare än någonsin både för den som vill göra en weekendresa eller stanna längre.

För att snabbt hitta det du söker, hoppa till: Hitta boende i Barcelona, Flyg till Barcelona eller Barcelona-tips. Alternativt, fortsätt läsa!

En resa till Barcelona kan erbjuda det mesta

Med tre miljoner invånare är Barcelona en riktig storstad med allt vad det innebär av sevärdheter, kultur och mat, dryck och fest. Dessutom finns den klassiska stranden centralt i staden vilket gör att du under en vistelse i Barcelona kan kombinera sol och bad med allt det andra fantastiska en europeisk storstad erbjuder – hur många andra städer kan skryta med det?

Barcelona från avstånd.

Barcelona från avstånd.

Så hittar du boende i Barcelona

Som en av Europas mest tätbefolkade städer så myllrar det av hus och boendemöjligheter i Barcelona. Här är några bra starttips för dig som letar hotell, lägenhet eller hyra av hus i Barcelona:

Hotell

Ett enkelt hotellrum för två personer nära populära stråket Las Ramblas går att hitta för runt 900 kr per natt. Är man beredd att bå lite längre bort från Barcelonas centrum så kan man hitta rum för så lite som 500 kr per natt.

Är man inte i första hand ute efter billigt hotell så kan man få en rejäl höjning av standarden med hotellrum för runt 1200 kr per natt, som ligger centralt och har allt det du förväntar dig av ett bra hotell.

I stadsdelar som Les Corts, Sants-Montjuic eller Eixample finns ofta goda möjligheter att hitta mycket fördelaktiga hotellpriser, så stirra dig inte blind på att bara bo centralt!

Hyra lägenhet

Ett populärt alternativ för den som inte vill ha ett hotellrums bekvämligheter och hellre bor lite mer ”äkta” är att hyra en lägenhet. Detta passar särskilt bra om du planerar en vistelse på en vecka eller längre. Priserna för centralt belägna lägenheter i Barcelona börjar runt 5000-7000 kr/veckan för små enkla lägenheter, även nära huvudgatan Las Ramblas, för långtidshyra kan priset ofta gå att få ner ytterligare.

Las Ramblas kvällstid sprudlar av liv.

Las Ramblas kvällstid sprudlar av liv.

Hyra hus

Då Barcelona är en tätbefolkad och tätbebyggd stad så är utbudet på större boenden centralt inte särskilt stort. Men en bit utanför staden kan du hitta fantastiska hus som går att hyra, perfekt för ett större sällskap vänner eller tv-tre familjer som kan tänka sig att bo tillsammans.

Genomsnittspriset på en villa med tre-fyra sovrum är cirka 25 000 kr/vecka, men givetvis är prisspannet stort beroende på närhet till Barcelona samt standard.

Prisläge i Barcelona

Generellt är det mesta i Spanien något billigare än i Sverige. Att bo, äta och shoppa i Barcelona är generellt sett betydligt billigare än både Stockholm och många andra europeiska storstäder.

Att se och göra i Barcelona

Det minsta problemet du kommer ha i Barcelona är att hitta på saker att göra eller platser att besöka. Från de fantastiska byggnaderna till det säregna och mångfacetterade utelivet så är Barcelona verkligen en stad som lever upp till klyschan ”något för alla”. För att hjälpa dig att sålla har vi sammanställt de 15 absolut bästa turisttipsen i Barcelona – mycket nöje!

Billiga flyg till Barcelona

I takt med att staden blivit alltmer populär bland oss svenskar så har även priset på flygresor till Barcelona blivit allt lägre. Med lite framförhållning och smarta prisjämförelser kan du utan problem hitta en flygbiljett tur och retur för runt 500 kr med ett lågprisflygbolag som Norwegian.

Ett bra tips är att använda en prisjämförelsetjänst för flygresor innan du bokar ditt flyg, då många flygbolag åker till Barcelona finns det goda möjligheter att utnyttja konkurrensen flygbolagen emellan.

Skriv gärna en kommentar med frågor eller egna tips kring Barcelona!

1 Response

  1. El Sueco skriver:

    Tack för bra info om Barcelona, jag och tjejen sticker dit en vecka nu i augusti. Ett tips vi upptäckte var att det kan vara smart att köra olika flygbolag dit och hem, nu åker vi dit med SAS och hem med Norwegian, landade på 860 kr per person. Som hittat!

Kommentera