Barnmat och välling i Spanien

Utbudet av barnmat i Spanien är stort om än inte lika omfattande som i Sverige, eftersom kulturen att köpa färdiga barnmatsburkar inte är lika utbredd där som här. Men det är absolut inga problem att få tag på barnmat i vanliga spanska mataffärer. Priset för en burk barnmat i Spanien är ungefär detsamma som i en svensk matbutik. Butiker som Hiperdino, Mercadona och Carrefort säljer oftast barnmatsburkar av tillverkarna Hipp och Nestlé, samt inhemska varumärken.

Ett bra tips är att passa på och utnyttja din resa till Spanien med att köpa mycket färsk frukt. Både billigare och godare än i Sverige, och kanon som lättare måltid för små barn.

Välling i Spanien

Välling är ett typiskt svenskt fenomen och kommer därför vara svårt att hitta i spanska mataffärer, undantaget möjligen butiker på stora turistorter som direktimporterar svenskt sortiment. Så är välling ett måste bör du ta med det från Sverige.

Gröt i pulverform för småbarn finns oftast i välsorterade matbutiker. Observera dock att den ofta är smaksatt, så även gröt kan vara klokt att ta med hemifrån.

Vill du veta mer om att resa med små barn bör du läsa våra 5 tips när du ska flyga med bebis till Spanien.

Skriv en kommentar om du har frågor eller egna tips kring barnmaten i Spanien.

Kommentera